ensam hemma & lax i stora lass
Publicerat

Äntligen helg! Veckans kortaste skoldag på endast 80 minuter var för länge sedan över och sedan dess har jag inte gjort något vettigt att berätta. Är i alla fall ensam hemma ikväll så ska äta lax (ja jag kan äta det hur ofta som helst utan att tröttna) och sen ska jag på dejt med glass och tv. Hur firar ni helg?



vi dansar hemåt när ljuset tonats ner.
Publicerat




snöflingor
Publicerat

Nu har vintern kommer på riktigt till platta Skåne. Jag kan faktiskt inte bestämma mig vad jag tycker om snö, det är nog äkta hatkärlek. Snö kan vara jättevackert att titta på och när den faller, men att vara ute i snö är någon jag verkligen inte gillar. Dock störtälskar jag det knarrande ljudet som kommer när man går på snö. Åhh så härligt! Vad tycker ni om snö?



don't drink okej
Publicerat

Sitter och kollar igenom bilderna jag tog under 2012 och när jag var inne i en av mapparna så hittade jag denna bild. Denna använde jag till ett projekt i ettan som skulle vara till en affischbild om att man ska avstå från alkohol. Minns hur otroligt nöjd jag blev med fotot och det är jag fortfarande (cred till min broder som hjälpte mig med ljuset). Har nog en del bra bilder att visa er så förhoppningsvis blir det lite bättre uppdatering framöver. Hoppas ni har fått en bra början på veckan!



urplock från det senaste på min instagram.
Publicerat

/ 1. traditionell selfie / 2. stod modell åt daniella / 3. fotograferade skor till en skoluppgift / 4. chillade i skolans fotostudio / 5. spred budskap i skolbiblioteket / 6. nyår med bestiefestie / 7. julgranen på lilljulafton / 8. började på ett harry potter maraton / 9. efter att jag satt upp ca det finaste i mitt rum /



keep your head up.
Publicerat




skolan överöser mig.
Publicerat

charmiga arkivbilder på mig och bästa vän från januari 2013.
Sedan i söndags har jag i princip bara hållt på med skoluppgifter vilket har gjort att jag mer eller mindre glömt bort bloggen helt. Jag har nästan gjort klart två stycken uppgifter, och nu återstår den jobbigaste, en vetenskaplig rapport på 10-15 sidor. Woho är allt jag har att säga. Och parallellt med det fixas det med gymnasiearbetet, som tack å lov snart är klart! Vad hittar ni på för kul denna vecka?



sardinia.
Publicerat

sommaren 2012.



minnet är ju på topp!
Publicerat

Fotograf: Daniella N-E.
Modell: Jag, Louise J.
Igår skrev jag i inlägget att senare skulle jag visa resultatet av mitt modellagerande, men det blev ju inget med det.... Men hur som helst, här är dem! Bätter sent än aldrig, visst? Jag är ingen människa som är bekväm framför kameran när någon annan än mig själv ska ta bilder, men tyckte ändå jag klarade mig ganska bra igår! Nu ska jag städa mitt rum och sedan äta lite. Kramar till er!



all star.
Publicerat

Strax efter klockan åtta imorse fick jag ett sms där det stod att den enda lektionen jag skulle ha idag var inställd. Men tyvärr var jag redan i skolan. Och klockan 10 skulle jag och Daniella ha studion för att fotografera till ett projekt. Så istället för att vänta i två timmar på det, började vi fota redan vid halv nio. Här ovan ser ni en av mina bilder (dock inte bilden jag ska använda)! Jag var anlitad som modell av Daniella, så med mer smink än vad jag brukar ha ställde jag mig med en allvarlig blick framför kameran. Hur det blev får ni se lite senare idag!



watch the flames burn auburn on the mountain side.
Publicerat

För ungefär två timmar sedan slutade min skoldag men ännu är jag kvar i skolan. Medan jag väntar på att bästa vännens engelska ska sluta, dvs om en timme, tänkte jag göra klart några skoluppgifter och bara ta det lugnt. Himla skönt att sitta i skolan när det är knäpptyst då alla har lektion. Det gillas! Hoppas ni har en fin torsdag!



min allra finaste bästa vän.
Publicerat

alltså hon är bäst.



kom du och värm min frusna själ.
Publicerat

Satt och lekte lite i photoshop och föll lite smått för denna redigering. Mjuk men kontrastfull på samma gång, finemang med andra ord! Nu sitter jag här i min säng och väntar på att maten ska bli klar samtidigt som jag försöker hitta motivationen till skolan som jag tappade si sådär i sjuan någon gång hahah. Hur har ni det idag?



sista helgen.
Publicerat

Sista helgen innan sista terminen i skolan påbörjas. Eftersom alla estetiska linjer här ska flyttas till en och samma skola, och för att de skulle hinna fixa klart allt, så fick vi en extra veckas lov, vilket har varit väldigt skönt! Ska faktiskt bli skönt att återgå till rutinerna, för tycker det är väldigt skönt ibland. Ikväll ska vi på kalas så fram till dess ska jag bara ta det lugnt. Ha det fint allihopa!



let's finish what we started
Publicerat

Och så var det ju där här med att blogga... Det blir så lätt att det ekar här när jag inte har några nytagna och intressanta bilder att lägga upp. Jag hoppas i alla fall att jag ska få tillbaka glädjen och inspirationen så snart som möjligt! Men samtidigt, vintern (om det nu ens går att kalla vinter) är ju aldrig någon fotoperiod. Håll tummarna för mig!



gamla fotografier från ribban.
Publicerat

fotografier från juli 2012.



Redigeringstips: Ljust & Somrigt.
Publicerat

 
Här kommer ett litet redigeringstips till er! Jag gör ofta denna redigering på mina bilder, så tänkte dela med mig av den till er eftersom jag tycker det blir så himla fint och ljust. Hoppas ni gillar det!
 
1. Jag börjar, som med alla andra bilder, att redigera min rawfil i Camera Raw. I Basic/Grund ökar jag exponeringen en aning, fyller på kontrasten, förstärker det mörka i bilden och klarheten. Vidare i Lens Corrections/Objektiv korrigering och klickar i rutan under Profile/Profil. Detta är för att ta bort linjer i bilden som är t.ex. blåa eller lila (detta går även att fixa på en mer avancerad nivå). När man klickar i denna ruta kommer det automatiskt vinjettering i bilden. Om detta ska vara med eller inte kan man välja själv, jag drog ner den lite. När jag är klar med det går jag över till Tone Curve och fixar till det ljusa och mörka i bilden. Efter detta öppnar jag bilden i Photoshop.
 
2. Det första jag gör är att välja Curves/Kurvor för att lägga på en effekt på bilden. Här ovan ser ni hur jag ställde in på rött, grönt och blått. Detta förstärker färgerna i min bild.
 
3. Sen väljer jag en ny kurva och ställer in så som bilderna visar. Detta ger ett aningen dovt lager på bilden.
 
4. Det sista jag gör är att, åter igen, välja kurvor och dra upp från vänstra hörnet tills jag tycker det blir fint. Dock aldrig högre än den nedersta linjen. Detta gör hela bilden dov vilket jag har fastnat för något extremt.
 
5. Det allra sista jag gör är att skärpa bilden. Under menyn Filter går jag till jag Sharpen/Skärpa och väljer Smart Sharpen/Smart Skärpa. Hur mycket skärpa jag lägger på varierar från bild till bild beroende på bl.a. motiv, men värdet på Radius/Radie är alltid det samma, d.v.s. 0,3 px.
 
KLART!



hur ska man möjligtvis kunna bli lycklig om fantasin inte kan få va på riktigt
Publicerat

Har precis avjnutit en hejdundrandes god middag med la familia. Funderar på om inte den maträtten åker upp på top 5 alltså! Nu ska jag luta mig tillbaka och kolla på ett serieavsnitt och sedan blir det antagligen någon film. Imorgon ska två utav mammas kusiner, som jag nog aldrig träffat(?), komma hem här och på eftermiddagen blir det bowling med middag efteråt. Hoppas ni har en bra helg!



vad uttråkning leder till.
Publicerat

På nyårsdagen vaknade jag med en dum förkylning, så har sedan dess bara tagit det lugnt vilket blir ganska långtråkigt i längden. Så idag i brist på annat att göra, drog jag på mig ett lager smink och fotade lite självporträtt. Förhoppningsvis hittar förkylningen något annat att göra än göra mig inne- och stillasittande. Vad har ni hittat på idag?



med solglasögonen på.
Publicerat




årsresumé: september - december.
Publicerat

September: Dessvärre fotade jag knappt något i september mer än självporträt, vilka jag blev väldigt nöjd med. Jag gick i skolan och ja, det var väl det mesta som hände då haha.
Oktober: Fotade min superfina lina med en ljusslinga på och mina instagrambilder och egenskrivna texter på. Förutom det fotade jag Daniella till ett projekt. Bilderna blev jag supernöjd med. Passade även på att ha feber alldeles för länge och under mina sjuka dagar gjorde jag några smoothies.
November: Det enda jag fotade under november månad var till skoluppgifter. Maggy, händer och Daniella. Men tyckte bilderna blev bra så ja!
December: Under årets sista månad fotade jag en hel del i jämförelse till andra månader haha. Med hjälp av två blixtrar som min storebror lånat hem från hans jobb, fotade jag mig själv med vind från en hårtork. Sen kom julen och alla dess bestyr. Julgransklädning, julklappsinhandling, bakning... Åh så mys! Jag fotade mina fina nya hörlurar jag fick i julklapp och så även ljusslingorna jag satt upp på min garderob. Innan året tog slut fotade jag även, åter igen, Daniella till ett skolprojekt.
 
2013 i helhet: Det gångna året har både varit superbra och dåligt på sina ställen. Men jag antar att alla år är så, mer eller mindre. Jag har fallit ner i gropar, men tagit mig upp igen. Jag har varit svag, men blivit stark igen. Men framför allt, jag har lärt känna mig själv bättre än vad jag gjorde innan och har växt som person. Nu vet jag vad jag vill ha, hur jag vill leva mitt liv och vilka personer jag vill leva det livet med. I det nya året väntar studenten, söka jobb, fylla år och förhoppningsvis massa annat roligt. Nu ska det bara gå uppför! Snälla, låt 2014 bli ett toppenår!



jag önskar er ett riktigt...
Publicerat