solrosbröd.
Publicerat

För ett tag sedan hittade jag ett recept på ett solrosbröd och idag bestämde jag och mamma oss för att sätta fingrarna i mjölet och baka det! Resultatet blev väldigt gott och "Saftigt, inte allt för tungt, gott och nyttigt" som det står i receptet. Vill ni också baka det? Här hittar ni beskrivningen! Kramar till er.



panorama mellan kungshamn & smögen.
Publicerat

Hejsan på er! Ännu en dag fylld av sol och värme och det är så underbart (men svettigt). Idag, precis som igår, ska jag åka in till Köpenhamn. Fast istället för shopping ska jag och föräldrarna äta middag på någon mysig restaurang vi hört så bra om. Men innan dess måste jag duscha av mig svetten från dagens benpass. Somriga kramar från mig till er!



Bilsemester - Dag fyra.
Publicerat

Nästa dag, dvs. dag fyra blev första stoppet Grebbestad där vi gick runt och kollade, och senare satte vi oss på vad det verkade vara det enda caféet.
 
Vidare åkte vi till Strömstad som nästan kändes mer som en norsk stad än en svensk pga alla norrmän haha. 
 
Väl tillbaka i Trollhättan åt vi middag på en av de väldigt få restaurangerna. Här är min jättegoda förrätt!
 
Det blev en kvällsrunda efter middagen bort till fallområdet som var så himla fint.
 
 En bild på världens bästa föräldrar får äran att avsluta detta inlägg.



Bilsemester - Dag tre.
Publicerat

Dag tre bjöd på strålande och varm sol från morgon till kväll och här syns en bit av utsikten från vårt hotellrum i Trollhättan!
 
Efter frukosten åkte vi direkt till Fjällbacka, vilken vi alla tre blev kära i direkt. Så himla söt och mysig sommarstad med små och branta gator och fint läge.
 
Vi satte oss på en uteservering och jag åt väldigt god ceasarsallad (vilket även var vad jag åt till lunch de flesta dagar).
 
Sedan åkte vi vidare till Smögen som inte imponerade oss alls så mycket som Fjällbacka. Men å andra sidan, det var rätt svårt efter att ha blivit kär i just Fjällbacka.
 
Innan vi åkte tillbaka till Trollhättan stannade vi på Smögenbron som går mellan Smögen och Kungshamn. Där bjöds det på en himla vacker utsikt!
 



Bilsemester - Dag två.
Publicerat

Andra dagen på semestern blev det först en tripp till Läckö slott där vi gick en guidad rundtur på en av våningarna (jag som har noll intresse för historia fann inte detta intressant alls).
 
Efter slottet körde vi en liten bit till en fiskeort vid namn Spiken där vi åt jättegod lunch. 
 
Det var nästan att jag trodde vi var tillbaka i Skåne igen haha!



panorama från Spiken.
Publicerat

Igår spenderade jag och mamma en del timmar på stranden och direkt där efter körde jag iväg och prickade av ett träningspass. Till middag blev det supergod grillad mat och sent in på kvällen satt jag och mamma ute i trädgården och spelade kort. Dock fick jag sju myggbett, som den myggmat jag är. I onsdags var vi iväg med våra familjevänner och cyklade dressin, vilket var riktigt roligt! Idag har jag dock en riktig slappedag, bortsett från cykelturen jag och mamma tog bort till Möllan för att köpa frukt och bär. Nu ska jag äta, kram på er!



Bilsemester - Dag ett.
Publicerat

På måndagen satte vi oss i bilen och körde mot Trollhättan. Vädret var definitivt inte på våran sida då det öste ner, men det gjorde inte så mycket eftersom vi satt i bilen. Dock var det sol och fint väder när vi kom fram så jag och mamma gick en sväng för att se oss omkring medan pappa satt kvar på hotellrummet och läste en tidning.
 
Middag blev det på en restaurang nere vid kanalen och det var verkligen supermysigt och gott! På en av sidorna i deras meny hittade jag detta citat, så var tvungen att fota det haha.
 
Till huvudrätt valde jag laxfärserad rödtungafilé med smörslungade sockerärtor, duchessepotatis och vitvinsås. Som den lax- och fiskälskare jag är, så var detta självklart hur gott som helst!
 
Efterrätt för min och mammas del blev hallonsorbet på mandelbotten. SUPERMUMS.
 
Efter en avlslutad middag gick vi en promenad runt vattnet vilket var väldigt skönt.
 



hemma!
Publicerat

Nu är jag hemma efter en veckas bilsemestrande med mina föräldrar i lilla landet lagom! Vi har verkligen haft det superbra på alla sätt och vis, och bilder ska ni få se så småningom. Men först ska jag äta mammas köttbullar. Mums!



the view from on top of the eiffel tower.
Publicerat

sommaren 2013.



glömda från Paris.
Publicerat




redigeringstips!
Publicerat

Idag bjuder jag er på ett redigeringstips! Det är inget mindre än hur jag har redigerat bilden ovan, som jag själv är förälskad i, dessutom är det superlätt. Hoppas ni gillar det!
 
Steg 1: Jag började med att fixa till originalbilden i Lightroom (samma redigeringsvis i camera raw)där jag rätade upp bilden, höjde temperaturen/temperature ett snäpp för att få en varmare bild och slutligen lade jag till kontrast/contrast och klarhet/clarity.
 
Steg 2: Jag öppnade bilden i Photoshop och började med att trycka på Selectiv color/selektiv färg (som du hittar under Layer/Lager -> New Adjustment Layer/Nytt Justeringslager). Där det står Color/Färg ändrade jag värdena under White/Vit, Neutrals/Neutral och Black/Svart. White/Vit: Det svarta drog jag ner till -87%. Neutrals/Neutral: Det svarta drog jag upp till +7%. Black/Svart: Det svarta drog jag ner till -14%. 
 
Steg 3: Nästa steg var att välja Solid Color/Enfärgad (som du hittar under Layer/Lager -> New Fill Layer/Nytt Fyllnadslager), där jag valde en blå färg (#0078ff) och ändrade sedan Blending Mode/Blandningsläge till Exclusion/Uteslutning och drog ner Opacity/Opacitet till 18%.
 
Steg 4: Jag klistrade in denna bild och ändrade Blending Mode/Blandningsläge till Screen/Raster och drog ner Opacity/Opacitet till 79%.
 
Steg 5: Det femte och sista steget är att välja Levels/Nivåer (som du hittar under Layer/Lager -> New Adjustment Layer/Nytt Justeringslager). Det enda jag gjorde där var att dra in pilen för det mörka så att värdet blev 15. Klart!



serier jag följer/har följt.
Publicerat

Wikipedia säger: "Awkward är en amerikansk tonårskomediserie som handlar om den 16-åriga Jenna Hamilton, en tjej som har det svårt i skolan på grund av att hon inte "syns". Men allting tar en vändning då hon råkar ut för en helt oskyldig olyckshändelse som i missförstånd får henne att bli till "självmordstjejen". Plötsligt får hon all uppmärksamhet, helt ofrivilligt. Men trots allt ligger det någonting positivt i det hela."
Jag säger: Började kolla på denna förra året om jag inte är helt ute och cyklar. Serien väger verkligen upp till sitt namn, för flera händelser är pinsamma. Tycker man om tonårsserier blandat med humor, är detta fullträff!
 
Wikipedia säger: "Seriens berättarröst utgörs av den allvetande bloggerskan "Gossip Girl", och kretsar kring privilegierade ungdomar på Manhattans Upper East Side i New York. Gossip girl är en bloggare som avslöjar stora hemligheter på Manhattans skandalösa liv. Serien utspelar sig på upper East side men även en stor del i Brooklyn."
Jag säger: Detta är en klassisk ungdomserie och en av mina favoriter. Gossip Girl var det allra första serien som jag kollade slaviskt på och jag blev helt fast. Har sett om alla säsonger flera gången, och tröttnar aldrig. Den är grym, grym, grym!
 
Wikipedia säger: "Pretty Little Liars är en amerikansk tonårsdramaserie, även inriktad på mysterium och thriller. Serien följer de fyra tjejerna Aria Montgomery, Spencer Hastings, Hanna Marin och Emily Fields, vars gäng som faller isär efter försvinnandet av deras ledare, Alison DiLaurentis. Ett år senare börjar de motta sms från en mystisk figur som använder namnet "A", som hotar att avslöja deras hemligheter."
Jag säger: Finns det ens någon ung tjej som inte följer denna serie slaviskt? För det tror i alla fall inte jag. Läser man beskrivningen av serien kan det verka lite överdramatiserat, men handlingen är superspännande och jag vill aldrig att serien ska ta slut. Jag har svårt att bestämma vilken av denna och Gossip Girl jag gillar mest. Fullträff även här!
 
Wikipedia säger: "Emily Thorne, vars riktiga namn är Amanda Clarke, flyttar tillbaka till The Hamptons för att utkräva hämnd på de som orsakade hennes far Davids död och splittrade hennes familj. Då hon var liten dömdes hennes far för ett terroristbrott och avled i fängelset. Amanda hamnade på ungdomsfängelse, men då hon var 18 blev hon fri och ärvde pengar från ett företag som fadern investerat i. Hon bytte namn till Emily Thorne och flyttade till Hamptons för att utkräva hämnd."
Jag säger: Blev tipsad av min bästa vän förra året om att titta på denna och under förra sommaren tittade jag ikapp alla avsnitt, och nu följer jag den slaviskt varje torsdag på tvn. Gemtemot de andra serierna jag gillar är detta ingen jag klassar som ungdomsserie, men den är lika superbra för det!
 
IMDb säger: "The Lying Game följer sedan länge de försvunna tvillingarna Emma och Sutton. Separerade under mystiska omständigheter, blev Sutton adopterad av de rika Mercer i Phoenix, medan Emma växte upp i fosterhemsystemet. När tvillingarna återförenas som tonåringar, håller dem det hemligt. Medan Sutton går på jakt efter sanningen, tar Emma över hennes liv och upptäcker fler hemligheter och lögner än hon kunnat föreställa."
Jag säger: För något år sedan blev jag tipsad om denna serie och jag fick snabbt tycke för den. Detta är ännu en ungdomsserie men dessvärre inte särskilt omtalad, vilket är himla synd. Jag älskar handlingen och önskar att det funnits fler säsonger.



on my way!
Publicerat

Hejsan svejsan! Sedan någon timme tillbaka sitter jag i bilen på väg uppåt i landet. För att det inte ska eka tomt här i vecka, så har jag fixat några förinställda inlägg. Ha en superbra vecka, så hörs vi! Kram på er!



stairs to the sky.
Publicerat

Det har blivit en del Parisbilder på sistonde, men den staden är ju så fin haha!



en lugn lördag.
Publicerat

God förmiddag! Jag har precis suttit och kollat igenom bilderna på min hårddisk, och oj vad jag ser att jag har utvecklats inom fotografering och redigering! Sådant blir man allt glad av. Nu ska jag göra mig klar inför ett gympass med mamma och resten av dagen blir det att slappa. Hoppas ni får en bra lördag!



en kvadratisk utsikt från sacre coeur.
Publicerat

paris sommaren 2013.
Och så var det fredag ännu en gång! Denna fredagen spenderade jag några timmar på ett köpcentra där jag utförde lite ärenden och införskaddade mig två klädesplagg och lite smink. På måndag morgon åker vi iväg på semester så senare ikväll ska jag börja packa. Vad hittar ni på ikväll?



sweet sweet summer.
Publicerat

Oj, så varmt det har varit och är idag! Det är ju nästan att man får för sig att vi bor vid Medelhavet haha. Jag mötte i alla fall upp Daniella i stan och efter lite prat och mat tog vi oss mot havet för fortsatt prat. Det var superskönt att bara sitta där (det är nu jag gör allt för att inte klämma in några klagandes ord om värmen). Sedan jag kom hem har jag solat, ätit och gått en skön kvällsrunda med mamma. Nu: jordgubbar!



in the dark.
Publicerat




snart blir det att åka av.
Publicerat

Idag fick jag äntligen träffa min efterlängtade bästa vän efter att hon varit ute och rest i två veckor. Vi var båda lika glada över att ses hahah och om en vecka åker vi båda iväg på vars ett håll samtidigt som det är på samma håll. Mindfuck. Hon ska till Stockholm och jag ska på en veckas bilsemester med mina kära päron på västkusten. Längtar så mycket!



matprat och höga temperaturer.
Publicerat

Igår var verkligen sommaren här på riktigt! Solen sken i stort sätt hela dagen och gav mycket höga celsiussiffror. Den traditionella kycklingsalladen åts hemma hos mormor och morfar och det var bra väder ända sent in på kvällen (var tvungen att sätta in fläkten i mitt rum för att kunna få någon sömn). Trots molnigheten är det varmt idag också, så ikväll blir det grillat till middag. Mums mums, med andra ord! Och har jag riktigt tur, blir det grillade nektariner till efterätt. Håll tummarna åt mig så blir jag glad!



new nails.
Publicerat

Igår var jag iväg och blev fin om nalgarna! Jag blev så, så nöjd och nu är det bara att vänja mig hahah. Och idag var jag iväg och fick mitt långa hår klippt. Som vanligt lämnar man salongen med aningen ångest men förhoppnigsvis växter det ut snart igen. Hoppas ni har det bra!



FEM SAKER...
Publicerat

 
➤ På senaste tiden har jag fått upp ögonen väldigt mycket för heminredning. Åh vad kul det är!
 
➤ Jag önskar att jag hade tålmodet till att lära mig att spela gitarr.
 
➤ Rosor är utan tvekan världens finaste blomma. Speciellt de som är rosa.
 
➤ När jag var liten var Amy Diamond min idol (hahah så pinsamt).
 
➤ Jag älskar kokt broccoli!